Tort cu mere si zahar caramelizat

de Mama_Lizica in Torturi, 31 Dec 2009 | 9932 vizualizari

 

E o reteta light, se prepara usor, e delicioasa si racoritoare. A, si ieftina!

 

INGREDIENTE

  • 4 mere
  • 9 linguri zahar
  • 4 oua
  • 4 linguri faina
  • 200 g frisca
  • 2 linguri ulei
  • 4 cuburi ciocolata
Portii: 8
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort cu mere si zahar caramelizat:

6 linguri de zahar se caramelizeaza, cu grija, sa nu devina maroniu (deci amar) zaharul. Cand e lichefiat, se tapeteaza peretii cratitei cu el si se lasa la racit. Intre timp, se rad merele. Se pun peste zaharul caramelizat si se dau la cuptor 10 minute, la foc potrivit. Cat stau ele acolo, faci blatul, care e clasicul blat de tort (pandispan): separi albusurile de galbenusuri, bati spuma albusurile cu 3 linguri zahar, apoi adaugi galbenusurile, unul cate unul, uleiul, in fir subtire si, la final, faina, presarata in ploaie. Scoti merele, le lasi 5 minute, sa mai iasa aburul, apoi torni aluatul peste ele si dai la cuptor 10-15 minute, pana trece testul scobitorii (infigi o scobitoare in centru si, daca nu mai ramane aluat pe ea cand o scoti, e gata). Cand e gata, scoti si lasi 10 minute. Dupa aceea, rastorni blatul pe un platou (merele vor fi in sus), nivelezi, daca e nevoie, merele si lasi sa se raceasca de tot. Il imbraci in frisca si presari ciocolata rasa pe deasupra.

TIPS-URI

1

Daca faci intr-o forma de tort mai mare, ai grija la cantitati: blatul nu trebuie sa fie foarte umflat, deoarece va da impresia ca e mult aluat in comparatie cu merele.

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort cu mere si zahar caramelizat" nu uita sa-i faci un review.

TOP
utilizatori

Rocsi

1566 puncte

gaby_duceag

1400 puncte

Caty

1238 puncte

vasimur

1157 puncte

Constelatialeu

1136 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
RETETA RECOMANDATA
Desert tort diplomat de mere